Zapiekane bagietki

Ewelina
Przekąski
06.12.2014 9:48
Zapiekane bagietki

Składniki

2 długie bagietki

4 jajka ugotowane na twardo

1/2 puszki kukurydzy konserwowej

12 plasterków salami

12 plastrów dowolnej szynki

papryka konserwowa

oregano

ser do posypania zapiekanek

ketchup, sos majonezowy

folia aluminiowa

Przepis

Bagietki przecinamy na pół, następnie każdą połówkę wzdłuż.Lekko je rozchylamy, uważając aby się nie przełamały. Do każdej bagietki nakładamy po trzy plastry szynki, salami i jajko przekrojone na trzy plastry oraz paprykę konserwową . Następnie dodajemy po dużej łyżce kukurydzy i posypujemy nasze zapiekanki oregano. Na koniec odrobina tartego sera na wierzch i gotowe.

Każdą bagietkę zawijamy w folię aluminiową, przechowujemy w lodówce. Zapiekamy w nagrzanym piekarniku do 200 * C, lekko uchylając folię aluminiowa z naszej bagietki. Podajemy polane ketchupem i sosem majonezowym.

Smacznego.

Zostań z nami
Pobierz naszą aplikację mobilną