Składniki
2 długie bagietki
4 jajka ugotowane na twardo
1/2 puszki kukurydzy konserwowej
12 plasterków salami
12 plastrów dowolnej szynki
papryka konserwowa
oregano
ser do posypania zapiekanek
ketchup, sos majonezowy
folia aluminiowa
Przepis
Bagietki przecinamy na pół, następnie każdą połówkę wzdłuż.Lekko je rozchylamy, uważając aby się nie przełamały. Do każdej bagietki nakładamy po trzy plastry szynki, salami i jajko przekrojone na trzy plastry oraz paprykę konserwową . Następnie dodajemy po dużej łyżce kukurydzy i posypujemy nasze zapiekanki oregano. Na koniec odrobina tartego sera na wierzch i gotowe.
Każdą bagietkę zawijamy w folię aluminiową, przechowujemy w lodówce. Zapiekamy w nagrzanym piekarniku do 200 * C, lekko uchylając folię aluminiowa z naszej bagietki. Podajemy polane ketchupem i sosem majonezowym.
Smacznego.