- Czas gotowania: 20 min
- Czas przygotowania: 15 min
Składniki
pomidory - 4 sztuki
chudy biały ser - 10 dekagramów
orzeszki pinii - 5 dekagramów
posiekane świeże zioła - 2 łyżki
Majonez - 3 łyżki
oliwa z oliwek - 3 łyżki
Przepis
Umyj i osusz pomidory, a następnie skrój je w średniej grubości plastry.
Na suchej i rozgrzanej patelni upraż orzeszki pinii.
Wymieszaj z ketchup z majonezem, dodaj 2 ząbki czosnku - sos czosnkowy
Przygotuj kawałek folii aluminiowej. Ułóż na nim na przemian pokrojony w plastry ser i pomidory.
Całość posyp orzeszkami pinii oraz ziołami. Tak przygotowane pomidory polej oliwą z oliwek, a następnie zawiń w folię. Na rozgrzanym grillu piecz je przez kilkanaście minut i podaj z sosem czosnkowym.