Pomidory z grilla

La
Przekąski
19.05.2016 7:22
Pomidory z grilla
  • Czas gotowania: 20 min
  • Czas przygotowania: 15 min

Składniki

pomidory - 4 sztuki

chudy biały ser - 10 dekagramów

orzeszki pinii - 5 dekagramów

posiekane świeże zioła - 2 łyżki

Majonez - 3 łyżki

oliwa z oliwek - 3 łyżki

Przepis

Umyj i osusz pomidory, a następnie skrój je w średniej grubości plastry.

Na suchej i rozgrzanej patelni upraż orzeszki pinii.

Wymieszaj z ketchup z majonezem, dodaj 2 ząbki czosnku - sos czosnkowy

Przygotuj kawałek folii aluminiowej. Ułóż na nim na przemian pokrojony w plastry ser i pomidory.

Całość posyp orzeszkami pinii oraz ziołami. Tak przygotowane pomidory polej oliwą z oliwek, a następnie zawiń w folię. Na rozgrzanym grillu piecz je przez kilkanaście minut i podaj z sosem czosnkowym.