Przepis
Składniki:
4 placki tortilli
450 g mrożonych warzyw (ewentualnie kukurydza z puszki, czerwona cebula, pieczarki)
30 dag sera żółtego
Pół piersi z kurczaka
Przyprawa włoska Kamis
Sól
Pieprz
Olej
Przygotowanie:
Kurczaka i warzywa pokroić w drobną kostkę. Na rozgrzanym na patelni oleju podsmażyć kurczaka. Posolić i popieprzyć. Dodać warzywa. Doprawić przyprawą włoską. Smażyć do miękkości.
Placek tortilli posypać startym serem żółtym, na to położyć smażone warzywa i mięso, na to znów posypać serem. Zwijać. Kroić w szerokie paski (ok. 2cm). Układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Zapiekać w 180 stopniach do rozpuszczenia sera i lekkiego zrumienienia tortilli.
Smacznego,