Przepis
Zapiekanka drobiowa
Składniki:
2 piersi z kurczaka,
1/2 puszki kukurydzy,
2 garści suszonych grzybów,
1/2 słoiczka sosu tatarskiego,
1 cebula,
kilka plasterków żółtego sera,
przyprawa do drobiu,
kolendra w ziarenkach.
Przygotowanie:
Piersi kurczaka dokładnie myjemy, rozbijamy i kroimy na kawałki. Układamy je w naczyniu żaroodpornym (ja użyłam pokrywki od naczynia żaroodpornego). Posypujemy przyprawą do drobiu. Grzyby suszone namoczone wcześniej, kroimy w kostkę i mieszamy z pokrojoną cebulką. Układamy taki farsz na kurczaku. Następnie kolejną warstwę robimy z sosu tatarskiego, posypujemy kukurydzą i przykrywamy żółtym serem. Sypiemy kilka ziarenek kolendry. Zapiekamy około 30-45 minut w 180 stopniach.