Surówka z selera na jogurcie

Ewelina
Sałatki
14.10.2014 22:07
Surówka z selera na jogurcie

Przepis

Surówka z selera na jogurcie

Surówka z selera - dla zdrowia i urody :)

Bowiem seler ma same zalety, a wymienię tylko trzy z nich:

- zawiera więcej witaminy C niż cytrusy

- jest baaaaaaardzo niskokaloryczny

- stanowi naturalny afrodyzjak (dla panów) :D

Surówka z selera

Składniki:

bulwa selera o wadze około 55 dag

1 średnie jabłko

garść rodzynek

garść orzechów włoskich

200 g jogurtu naturalnego

sok z cytryny

sól

cukier

Wykonanie:

Selera obrałam, opłukałam i osuszyłam. Jabłko opłukałam, obrałam, pokroiłam na ćwiartki i usunęłam gniazda nasienne. Orzechy drobno posiekałam. Selera i jabłko starłam na tarce o dużych oczkach. Dość obficie skropiłam sokiem cytryny. Dodałam rodzynki, posiekane orzechy włoskie i jogurt. Doprawiłam do smaku solą i szczyptą cukru. Można jeść od razu, ale ja lubię odstawić na pół godziny do lodówki, żeby smaki się przegryzły.