Przepis
Składniki:
» 2 placki tortilli (ja użyłam gotowych),
» kapusta pekińska/sałata lodowa/sałata,
» zielony ogórek,
» papryka czerwna,
» filet z kurczaka (jedna połówka),
» przyprawa gyros lub kebab,
» ketchup,
» sos czosnkowy,
» można dodatkowo dodać inne ulubione warzywa, np. pomidora, ogórka kiszonego.
1. Mięso kroję w małe kosteczki i posypuję przyprawą. Wstawiam na kilka godzin do lodówki (najlepiej wstawić na całą noc).
2. Mięso podsmażam na patelni na niewielkiej ilości tłuszczu lub piekę w piekarniku w naczyniu żaroodpornym.
3. Warzywa dokładnie myję. Sałatę szarpię na małe kawałki, ogórka kroję w plasterki, paprykę w cienkie paseczki.
4. Tortillę podgrzewam w piekarniku według przepisu na opakowaniu, następnie układam na niej warzywa oraz mięso i polewam sosem czosnkowym oraz ketchupem i zawijam.
Smacznego!