Tortilla Wraps - domowe

Krzysztof
Przekąski
30.09.2014 13:04
Tortilla Wraps - domowe

Przepis

Wersja mniej kaloryczna bez sera żółtego, ale polecam bardzo z startym Edamem.

Składniki:

opakowanie placków tortilla

pierś z kurczaka

kapusta pekińska

pomidor

ogórek zielony

kukurydza

papryka (krojona sposobem Julienne)

papryczka chilli

sos czosnkowy

Przygotowanie:

Kurczaka o panierować i usmażyć tak jak TUTAJ. Warzywa umyć i pokroić. Placki tortilla kładziemy na suchą patelnię i podgrzewamy ok 1 min z każdej strony, aż zaczną się pojawiać bąble.

Placki smarujemy dokładnie sosem czosnkowym, układamy warzywa i mięso. Placki zwijamy z prawej, lewej, potem z góry i dołu i kroimy na pół.

Takie wrapy są dużo lżejsze i zdrowsze od fast food-owych odpowiedników :)