Wrap czyli tortilla z kurczakiem i warzywami

Weronika
Fit
26.07.2016 14:34
Wrap czyli tortilla z kurczakiem i warzywami
  • Czas przygotowania: 30 min

Składniki

0,5 sałaty lodowej

ogórek 1 szt.

pomidor 2 szt.

ser feta pół kostki (ok 130 g)

pół cebuli czerwonej

papryka 1 szt.

pierś z kurczaka 1 szt.

placki tortilli 8-10 szt.

sól i pieprz

jajka 2 szt.

bułka tarta

olej (u mnie kokosowy)

sos czosnkowy:

jogurt naturalny 400 g

majonez 1 łyżka

vegeta

pieprz

koperek

czosnek (u mnie granulowany)

Przepis

Najpierw robię sos. Mieszam wszystkie składniki i odstawiam do lodówki. Później kroję pierś na kotlety (wzdłuż) i rozbijam ją tłuczkiem. Przyprawiam solą i pieprzem a następnie na rozgrzaną patelnie z olejem wykładam kotlety obtoczone w jajku i bułce tartej. Smażę do uzyskania złoto-brązowego koloru. Po wystygnięciu kroję w kostkę.

Sałatę, pomidory, ogórka, fetę, paprykę i cebulę kroję w kostkę i mieszam.

Teraz pojedynczo wkładam placki tortilli do mikrofali na ok 15 sek następnie wykładam wąski pasek warzyw z fetą na lewą stronę placka, na to kładę pierś pokrojoną w kostkę i polewam sosem. Na koniec tortille zwijam najpierw od dołu żeby zakryła ok 1/3 paska warzyw a następnie od lewej strony zakrywam plackiem cały farsz i zwijam w rulon.

Smacznego ! :-)