NAJPROSTSZY DOMOWY BARSZCZ BIAŁY

Justyna
Wielkanoc
01.04.2015 12:08
NAJPROSTSZY DOMOWY BARSZCZ BIAŁY

Składniki: 150 g wędzonego boczku 400 g białej kiełbasy surowej 3 ząbki czosnku ziele angielskie 3 liście laurowe 2 łyżki majeranku sok z połówki cytryny 2 łyżki octu 3 łyżki śmietany 18% łyżka mąki łyżka chrzanu tartego sól, pieprz Przygotowanie Kiełbasę i boczek zalewamy wodą (ok. 3-3,5 litra), dodajemy kilka ziaren ziela angielskiego, liście laurowe, zagotowujemy i gotujemy na wolnym gazie ok 10 min. Mąkę, śmietanę, sok z cytryny i ocet łączymy ze sobą, zalewamy chochlą gorącego wywaru, mieszamy i tą mieszankę wlewamy do zupy. Z tego przepisu wychodzi dość kwaśny, taki właśnie lubię, jeśli preferujecie łagodne smaki, nie dodawajcie octu.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://e-przepisykulinarne.pl/2015/04/najprostszy-domowy-barszcz-bialy/