Lekkie roladki z tortilli z warzywami

Krzysztof
Przekąski
12.08.2014 11:49
Lekkie roladki z tortilli z warzywami

Przepis

Składniki:

4 placki tortilli

kilka liści sałaty lodowej

1 papryka złóta

1 papryka czerwona

1 ogórek

1 czerwona cebula

szczypiorek (do dekoracji)

sos- przepis tutaj

Tortillę należy posmarować przygotowanym wcześniej sosem. Wszystkie składniki układamy tak, aby jeden koniec zostawić wolny (to ułatwi nam zawijanie i zlepienie tortilli). Rozkładamy liście sałaty, a następnie pokrojone w paski warzywa : paprykę żółtą i czerwoną, ogórek oraz posiekaną w piórka cebulę. Istotne jest to, żeby składniki były rozłożone równomiernie i tworzyły niezbyt grubą warstwę. Całość zwijamy w ciasny rulon, a następnie owijamy folią spożywczą. Wkładamy do lodówki na ok. 1 godzinę i pozostawiamy do schłodzenia. Po tym czasie należy odkroić końce rolady i pokroić ją na plastry (ok 5-6 kawałków). Możemy też przygotować większe rulony. Należy wtedy roladę przekroić tylko na pół i każdy kawałek przewiązać szczypiorkiem.