Czarny makaron z małżami

Ewelina
Makarony
22.08.2014 20:44
Czarny makaron z małżami

Przepis

Czarny makaron z małżami

Składniki:

na 4 osoby

500 gr czarnego makaronu

pęczek natki pietruszki

2 ząbki czosnku

3 łyżki masła czosnkowego Lurpak

pół szklanki białego wina

pół cytryny

słoiczek małży lub świeżych

sól pieprz

Czarny makaron z małżami

Przygotowanie:

Akcja rozgrywa się w garnku i na patelni ala rondel. W połowie czasu gotowania makaronu zacznij działać na patelni.

1. Makaron ugotuj według przepisu na opakowaniu.

2. Na patelni rozgrzej masło i dodaj wyciśnięty czosnek oraz wino.Mieszaj. Poczekaj aż alkohol odparuje. Dodaj małże. i chwilę duś mieszając.

3. Teraz dodaj makaron na patelnię i wymieszaj z pocięta natką pietruszki, skrop sokiem z cytryny i serwuj!

Oczywiście najlepsze są świeże małże. Można je dostać w sklepach.