Zupa krewetkowa z makaronem

Ewelina
Zupy
22.08.2014 20:16
Zupa krewetkowa z makaronem

Przepis

Zupa krewetkowa ze świeżym szpinakiem

Składniki:

opakowanie krewetek, 2 cm świeżego imbiru

3 łyżki sosu sojowego

pół łyżeczki sosu rybnego

świeży szpinak

pomidor

150 ml mleczka koksowego

1 trawa cytrynowa lub pasta z trawy cytrynowej

ząbek czosnku

opakowanie makaronu sojowego lub ryż jaśminowy

chilli

Przygotowanie:

1. 250 ml wody zagotuj w garnku, dodaj pastę z trawy cytrynowej lub świeżą trawę, dodaj sosy: rybny i sojowy, zmiażdżony czosnek i chilli. Zagotuj.

2. Teraz włóż krewetki, pokrojonego w kostkę pomidora oraz starty imbir. Pogotuj kilka minut. na koniec dodaj mleczko kokosowe.

3. Ugotuj ryż lub makaron.

4. W misce ułóż makaron lub ryż i połóż garść świeżego szpinaku. zalej zupą krewetkową. Ułóż kilka krewetek na topie.