Domowe musli (granola)

Anna
Śniadania
05.12.2020 12:13
Domowe musli (granola)

Czas przygotowania: 20 minut Składniki na domowe musli (granolę): - 2 szklanki płatków owsianych - 3/4 szklanki sezamu - 3/4 szklanki wiórków kokosowych - 1/2 szklanki orzeszków ziemnych - 1/2 szklanki płatków migdałów - 3/4 szklanki rodzynek - 1/2 szklanki suszonych daktyli lub żurawiny - 2 - 3 łyżki miodu naturalnego - 2 - 3 łyżki cukru trzcinowego (szklanka ma pojemność 250 ml) Domowe musli w połączeniu z jogurtem lub mlekiem na pewno zaspokoi głód i doda energii, a także dostarczy wielu witamin i minerałów. - Wszystkie ziarna i orzechy na musli wymieszać i równomiernie rozłożyć na blaszkę wyścieloną papierem do pieczenia. - Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C na 10 - 15 minut, po około 7 minutach wymieszać. - Suszone owoce pokroić na mniejsze kawałeczki i wymieszać z wystudzoną granolą. Można również z jego dodatkiem zrobić ciasteczka na pyszny deser. Nie pomijajcie tylko sezamu i wiórków kokosowych, gdyż to one właśnie pod wpływem temperatury i miodu tworzą chrupkość i smak granoli.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://gotujwdomu.blogspot.com/2020/12/domowe-musli-granola.html