Ciasteczka z płatków ryżowych

Anna
Desery
05.01.2018 8:55
Ciasteczka z płatków ryżowych

Dodatkowo: - 100 g gęstej marmolady lub konfitury Jak przygotować ciasteczka z płatków ryżowych? - Margarynę rozetrzeć z cukrem i jajkami, następnie dodać płatki, mąkę, proszek do pieczenia, wiórki kokosowe i dokładnie wymieszać, aby powstała gęsta i klejąca się masa, która po nabraniu na łyżeczkę nie zmienia swojej formy bez pomocy. Składniki: (na około 50 sztuk) - 400 g płatków ryżowych - 60 g wiórków kokosowych - 120 g mąki ryżowej - 1 łyżeczka proszku do pieczenia - 200 g cukru - 250 g masła lub margaryny - 1 łyżka cukru waniliowego - 3 jajka - Ciasteczka po upieczeniu zdjąć z blaszki razem z papierem, gdyż są dość miękkie i wystudzić na kratce. Ciasteczka wykonane w domu są o wiele zdrowsze od tych ze sklepu, gdyż mamy wpływ co się w nich znajduje. - Ciasteczka z płatków ryżowych piec w piekarniku nagrzanym (góra-dół) do 180 stopni C przez 15 - 20 minut, do lekkiego przyrumienienia. Ciasteczka układać w 0,5 - 1 cm odstępach od siebie, gdyż podczas pieczenia zwiększają swoją objętość.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.kuchcikgotuje.pl/2018/01/ciasteczka-z-patkow-ryzowych.html