Czekoladowa jaglanka z prażonymi jabłkami – Przepis krok po kroku Składniki: 125 g kaszy jaglanej z żurawiną, siemieniem lnianym i migdałami 500 ml mleka roślinnego np. migdałowe 3 łyżki miodu np. lipowego 2 jabłka 1 płaska łyżeczka cynamonu 50 g gorzkiej czekolady garść orzechów do dekoracji np. włoskie i nerkowce 1 łyżka wiórków kokosowych Przygotowuje się ją w łatwy i szybki sposób, jako bazę proponuje wykorzystać kaszę jaglaną z żurawiną, siemieniem lnianym i migdałami. Czasami można zwariować, zwłaszcza w domu, w którym mieszkają cztery osoby w różnym wieku o różnych gustach. Sposób przygotowania: Krok 1: W rondelku zagotuj mleko migdałowe, możesz skorzystać z innego rodzaju lub mleka krowiego. Ale w jednym jesteśmy zgodni czekoladowa jaglanka z prażonymi jabłkami to potrawa, za którą wszyscy bez wyjątku przepadamy. Wsyp jedną torebkę kaszy jaglanej z żurawiną, siemieniem lnianym i migdałami (125 g). Siedząc w domu człowiek musi się sporo nagłowić, aby przygotować codziennie coś innego i pysznego do jedzenia.