Buraczki zasmażane z jabłkiem

Bogumiła
Sałatki
19.07.2020 20:41
Buraczki zasmażane z jabłkiem

Buraczki zasmażane z jabłkiem – idealny dodatek do obiadu Składniki: 1 kg buraków ugotowanych w skórach 1 cebula 2 łyżki smalcu lub masła 4 łyżki octu jabłkowego, ja użyłem Roleskiego 1 łyżka cukru 1 Nawigacja wpisu Od momentu, w którym podzieliłem się z Wami przepisem na buraczki w słoiku, co i raz dostaję prośby o przepis na buraczki takie do obiadu. W końcu się wziąłem, przygotowałem do wieprzowych kotletów buraczki zasmażane z jabłkiem, według przepisu mojej babci. Na patelni rozgrzej smalec lub masło, w wersji wegańskiej możesz użyć oleju lub oliwy. Jeżeli buraczki mają dużo soku możesz je zagęścić dodając na patelnię zasmażkę, ale nie jest to konieczne. Jakiś czas mi to zajęło, odpisywałem, że nie mam odpowiedniej receptury (zgodnie z prawdą). Zamiast masła dodaje dobry smalec, może być ze skwarkami oraz aromatyczny ocet jabłkowy zamiast klasycznego spirytusowego. Buraki gotuj do miękkości, mi to zajęło 90 minut, ale wszystko zależy od wielkości i rodzaju buraka.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://kuron.com.pl/artykuly/przepisy/przetwory/buraczki-zasmazane-z-jablkiem/