Przepis krok po kroku Składniki: - 500 g schabu środkowego - 1 cebula - 2 ząbki czosnku - 2 liście laurowe - 4 ziarna ziela angielskiego - 10 ziaren czarnego np. pieprzu - 2 łyżki oleju roślinnego np. rzepakowego - sól Buraki: - 1 kg buraków ugotowanych w skórach - 1 cebula - 2 łyżki smalcu lub np. masła - 4 łyżki octu jabłkowego, ja użyłem Roleskiego - 1 łyżka cukru np. trzcinowego - 1 jabłko - sól, czarny pieprz Na koniec schab podsmaż z obu stron, podlej wodą i duś 20 minut pod przykryciem na małym ogniu. Krok 3: Na patelni rozgrzej smalec lub masło, w wersji wegańskiej możesz użyć oleju lub np. oliwy. Przełóż do miski, następnie dodaj cebulę pokrojoną w krążki, rozgniecione ząbki czosnku, liście laurowe, ziele angielskie, czarny pieprz, olej roślinny i dopraw solą. na bieżąco z moimi przepisami, zapraszam na Facebook. Kotlety wieprzowe z buraczkami zasmażanymi to klasyczny pomysł na niedzielny domowy obiad. Na koniec odstaw do zamarynowania na czas przygotowania buraków zasmażanych. Kotlety wieprzowe z buraczkami zasmażanymi podawaj z ziemniakami lub kaszą. Krok 2: Po drugie ugotowane buraki obierz ze skórki, zetrzyj na drobnych oczkach.