Krem marchewkowo kokosowy (Thermomix)

Bogumiła
Obiad
13.01.2018 20:31
Krem marchewkowo kokosowy (Thermomix)

Przepis Składniki - 1 kg marchewki, - 2 duże cebule - 200 ml soku wyciśniętego z pomarańczy - 800 ml bulionu warzywnego lub drobiowego - 2 łyżki koncentratu pomidorowego - 100 ml mleczka kokosowego - 3 łyżki oliwy z oliwek - sól i pieprz - ew. 2 łyżki kolendry - 4 łyżki prażonych pestek dyni Dodaj obraną i pokrojoną w kawałki marchewkę, bulion, naczynie przykryj miarką i gotuj 40 min / 100°C / obr 1 3. Następnie dodaj oliwę z oliwek i smaż 3 min / 120°C/ obr 1 2.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://kuron.com.pl/przepisy/krem-marchewkowo-kokosowy-thermomix/