Proste ciasto na zimno z truskawkami

Natalia
Fit
08.07.2020 16:39
Proste ciasto na zimno z truskawkami

Składniki 2 opakowania herbatników typu petitki lub biszkoptów 700 g truskawek (podzielone na pół: 350 g zmiksowanych blenderem i 350 g pokrojonych) 1/2 - 3/4 szlanki ksylitolu (ilość do smaku) 1 opakowanie galaretki truskawkowej 3 łyżki żelatyny w proszku + 100 wody 125 ml jogurtu naturalnego 500 g chudego twarogu Wykonanie: Formę wyłożyć papierem do pieczenia, następnie na spodzie ułożyć herbatniki. Po tym czasie podgrzać i wymieszać do jej rozpuszczenia (można to również zrobić w mikrofali). 350 g truskawek i ksylitol zblednować, dodać twaróg oraz jogurt i zmiksować blenderem do otrzymania gładkiej masy. Wstawić masę do lodówki, gdy zaczynie tężeć wylać na herbatniki, na wierzch ułożyć pozostałe truskawki, następnie wylać przestudzoną, tężejącą galaretką. Żelatynę zalać zimną wodą, odstawić do napęcznienia na 10 minut. Kolejne bardzo proste ciasto na zimno.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://healthyfoodexplorer.blogspot.com/2020/07/proste-ciasto-na-zimno-z-truskawkami.html