😉 Składniki: 500 g rabarbaru 2 cytryny 1½ łyżeczki kwasku cytrynowego 1-1½ l ciepłej, przegotowanej wody 400 g cukru Sposób wykonania: Wszystko razem mieszamy i odstawiamy na 3 dni w chłodne miejsce (najlepiej do lodówki). Kwasek cytrynowy rozpuszczamy w odrobinie wody i zalewamy nim zawartość garnka. Umyty rabarbar kroimy w mniejsze kawałki i wrzucamy do garnka. Sparzone wrzątkiem cytryny kroimy w plastry i dorzucamy do rabarbaru. Warto sobie z nimi radzić za pomocą pysznych schłodzonych napoi, zwłaszcza tych domowej roboty 😉 Po 3 dniach odcedzamy rabarbar i cytryny, a do powstałego soku dodajemy cukier.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
https://mostekwkuchni.pl/lemoniada-rabarbarowa-syrop/