masło Sos miodowo-musztardowy: 2 łyżki łagodnej musztardy 1 łyżeczka miodu 1 łyżeczka octu winnego z jabłek 1 łyżeczka posiekanego koperku świeżo mielony czarny pieprz PRZYGOTOWANIE Sos miodowo-musztardowy Musztardę wymieszaj z miodem, winnym octem oraz posiekanym koperkiem i dopraw świeżo mielonym pieprzem. 🙂 Może dzisiejszy przepis nie jest szczególnie wyszukany, ale tak bardzo byłem zadowolony z tego śniadania, że nie mogłem się nim z Wami nie podzielić. SKŁADNIKI Kanapki: ulubione pieczywo (u mnie pełnoziarnista bagietka) 4 plastry wędzonego łososia 2 jajka garść ulubionej sałaty (u mnie miks) kilka łodyg koperku 2 plastry cytryny 🙂 Kanapki z wędzonym łososiem, jajkiem i sosem miodowo-musztardowym Wydrukuj przepis Wartości odżywcze 200 kalorie 20 tłuszcz Ocena 5.0 /5 ( 1 zagłosowano ) Chrupiąca pełnoziarnista bagietka posmarowana zimnym masłem, miks różnych sałat, wędzony łosoś, ugotowane na półtwardo jajka, zielony ogórek, koperek i domowy sos miodowo-musztardowy. Chociaż tak naprawdę to mam już go trochę dość i nie mogę się doczekać powrotu do biura (nigdy bym nie pomyślał, że kiedykolwiek to powiem). A może akurat kogoś taka kanapka z wędzonym łososiem, jajkiem i sosem miodowo-musztardowym kogoś zainspiruje do smakowitego rozpoczęcia dnia. Ułóż kolejno liście sałaty i polej je sosem miodowo-musztardowym, a następnie plastry wędzonego łososia, ogórka oraz jajka.