Jajka faszerowane łososiem

Wielkanoc
21.04.2020 10:02
Jajka faszerowane łososiem

4 jajka L 1 łyżka serka śmietankowego lub majonezu 150 g łososia wędzonego na zimno sól pieprz 1 łyżka serka śmietankowego lub majonezu 150 g łososia wędzonego na zimno sól pieprz Jaja ugotować na twardo i ostudzić. Wyszło naprawdę pysznie i zdrowo (warto zamiast majonezu użyć serka śmietankowego, wtedy będzie już super zdrowo).Polecam szczególnie na śniadania, które powinny być pełnowartościowe i pełne witamin-a jajka i łosoś doskonale spełniają te wymagania. Masę jajeczno-łososiową przełożyć do rękawa cukierniczego i napełnić nią połówki białek, na górze każdego jajka położyć po kawałku łososia. Do żółtek dołożyć łososia, serek/majonez i przyprawy-wszystko zmiksować w blenderze lub malakserze.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://krylowakuchnia.blogspot.com/2020/04/jajka-faszerowane-ososiem.html