Składniki na ok 15 kotletów (w zależności od tego jakiej wielkości będziemy formować) 900g obranych, ugotowanych w osolonej wodzie ziemniaków 250g białego sera 2 cebule 1 jajko Sól, pieprz do smaku (ja dałam mniej więcej po łyżeczce) 2 łyżki oleju do smażenia cebuli Małżonek standardowo już kręcił nosem przed konsumpcją i dopytywał o coś innego, a że nie było, to przystał i na nie. Kotlety są miękkie, dlatego najlepiej robić je mniejsze, wtedy szybciej się usmażą i będzie je łatwiej obrócić na drugą stronę. Smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor z obu stron. Najpierw jednak zapraszam na kotlety, które przygotowane są na bazie farszu do pierogów ruskich. Nie chcę stukać w klawiaturę, bo dzieci pobudzę, a jest jakby nie było północ. Jeśli nie oglądaliście jeszcze filmu opartego na faktach Cuda z nieba, to szczerze polecam. Poza tym skończyłam oglądać wyciskacz łez i nie za bardzo umiem posklejać myśli, bo ciągle krążą wokół filmu ;)