W każdym bądź razie, na pewno Was poinformuję i pochwalę się na blogu :) Składniki: 750 g. mąki pszennej 40 g. drożdży świeżych 450 g. ciepłej wody 2 płaskie łyżeczki soli 1 łyżeczka cukru 4 łyżki oleju Zostawić na blaszce do napuszenia na 30-40 minut. Chlebki wyszły super, a po wydrążeniu miąższu, powstały całkiem fajne miseczki :) Z tego przepisu, można zrobić też dwa chlebki tradycyjne. Ja dodatkowo przed podgrzaniem chlebków, posmarowałem ich środek, roztrzepanym jajkiem, żeby nie przeciekał. Miskę z ciastem, nakryć ściereczką i odstawić na godzinę do wyrośnięcia. Chlebki ułożyć na blaszce, wyłożonej papierem do pieczenia. Trochę się bałam, że mi nie wyjdą. Dodatkowo: jajko do posmarowania chlebów Wykonanie: Do miski wlać wodę, wkruszyć drożdże i dodać cukier. Wyrośnięte ciasto, przełożyć na stolnicę podsypaną mąką.