Domowe zapiekanki z pieczarkami

Krzysztof
Przekąski
11.07.2014 8:03
Domowe zapiekanki z pieczarkami

Przepis

Składniki: (nie podaję konkretnych ilości, bo to raczej kwestia gustu, my lubimy sporo cebuli, inni mogą jej w ogóle nie tolerować w zapiekankach):

- bułki

- pieczarki

- cebula

- resztki wędlin/kiełbasy

- starty żółty ser

- odrobiny oleju rzepakowego do smażenia

- czosnek granulowany

- sól

- pieprz

Cebulę pokroiłam w piórka i podsmażyłam na odrobinie oleju. W połowie smażenia dodałam pokrojoną w kostkę wędlinę, a na koniec wrzuciłam pokrojone w talarki pieczarki. Wszystko razem doprawiłam czosnkiem, solą i pieprzem, chwilę poddusiłam na patelni.

Farsz wyłożyłam na lekko wydrążone połówki bułek (wtedy będzie go więcej na każdej zapiekance:P), obficie obsypałam żółtym serem i zapiekłam w piekarniku (180 stopni, ok. 10 minut- do czasu roztopienia się i przyrumienienia sera).