Kalafior zapiekany w mozzarelli

Krzysztof
Zapiekanki
11.07.2014 8:01
Kalafior zapiekany w mozzarelli

Przepis

Składniki:

- 1 kalafior

- 1 kulka sera mozzarella light

- 3 plasterki serka topionego light

- 3 jajka

- pół szklanki lekko zmielonych płatków kukurydzianych

- sól do smaku

- 1 łyżeczka oleju

Piekarnik nastawiłam na 180 stopni (termoobieg).

Kalafiora ugotowałam na wpół twardo w lekko osolonej wodzie. Naczynie żaroodporne wysmarowałam ręcznikiem papierowym nasączonym olejem. Wyłożyłam do niego kalafior, na który następnie ułożyłam cieniutkie plasterki mozzarelli i porwany na kawałki serek topiony. Całość zalałam roztrzepanym jajkiem z niewielkim dodatkiem soli, obficie oprószyłam zmielonymi płatkami kukurydzianymi i zapiekłam w piekarniku do zrumienienia (ok. 10-12 minut).

Kalafior wyszedł pyszny:)