Przepis
Makaron uwielbiam, bazylię uwielbiam, czasu zbyt wiele nie posiadam- wniosek z tego jeden- obiad musi być z pastą i na szybko:)! A wyeliminowanie tłustej śmietany nieco go odchudza:)
Składniki:
- 2 porcje makaronu razowego spaghetti
- pęczek świeżej bazylii
- 2-3 plasterki serka topionego light
- 5-6 łyżek mleka 2%
- sól i pieprz do smaku
Makaron ugotowałam al dente w lekko osolonej wodzie - gotował się zaledwie kilka minut, więc w tym czasie przygotowałam pozostałe składniki.
Bazylię dość drobno posiekałam, serki rozpuściłam na patelni na małym ogniu i dodałam do nich mleko oraz bazylię. Całość doprawiłam do smaku solą i pieprzem, a na koniec dodałam ugotowany i odcedzony makaron i wszystko dokładnie wymieszałam.
Ja osobiście uwielbiam takie obiady, mogłabym je jeść niemalże codziennie:)