Szybkie spaghetti z bazylią

Ewelina
Makarony
11.07.2014 7:15
Szybkie spaghetti z bazylią

Przepis

Makaron uwielbiam, bazylię uwielbiam, czasu zbyt wiele nie posiadam- wniosek z tego jeden- obiad musi być z pastą i na szybko:)! A wyeliminowanie tłustej śmietany nieco go odchudza:)

Składniki:

- 2 porcje makaronu razowego spaghetti

- pęczek świeżej bazylii

- 2-3 plasterki serka topionego light

- 5-6 łyżek mleka 2%

- sól i pieprz do smaku

Makaron ugotowałam al dente w lekko osolonej wodzie - gotował się zaledwie kilka minut, więc w tym czasie przygotowałam pozostałe składniki.

Bazylię dość drobno posiekałam, serki rozpuściłam na patelni na małym ogniu i dodałam do nich mleko oraz bazylię. Całość doprawiłam do smaku solą i pieprzem, a na koniec dodałam ugotowany i odcedzony makaron i wszystko dokładnie wymieszałam.

Ja osobiście uwielbiam takie obiady, mogłabym je jeść niemalże codziennie:)