Grillowane szaszłyki warzywne i boczniaki w sosie BBQ FIT

Martyna
Obiad
23.02.2020 17:43
Grillowane szaszłyki warzywne i boczniaki w sosie BBQ FIT

Składniki na szaszłyki warzywne: – 2 cukinie – 1 żółta papryka – 1 czerwona papryka – 1 bakłażan – 1 czerwona cebula – 3 łyżki wody – 3 łyżki oliwy – 2 łyżki soku z cytryny – 1/2 łyżeczki mielonego czosnku – 1/2 łyżeczki suszonego koperku – 1/2 łyżeczki suszonej cebuli – sól, pieprz Składniki na boczniaki BBQ: – 300ml przecieru pomidorowego – 250g boczniaków – 1 cebula – 2 łyżki octu – 2 łyżki erytrolu – 2 łyżki sosu sojowego – 2 łyżki koncentratu pomidorowego – 1 łyżka oleju – 2 ząbki czosnku – szczypta chili – sól, pieprz Boczniaki oczyszczamy. Odstawiamy na 30 minut, a następnie grillujemy na grillu elektrycznym lub patelni grillowej kilka minut, aż się przyrumienią. Cebulę kroimy na ósemki i ponownie kroimy na pół. Grillujemy na grillu elektrycznym lub patelni grillowej kilka minut, aż warzywa zmiękną i się przyrumienią. Niedziela to jedyny taki dzień w moim tygodniu, gdzie mam czas na odrobinę szaleństwa w kuchni. Warzywa namaczamy lub smarujemy w marynacie i pozostawiamy na około 1 godzinę. Nakłuwamy na przemian na drewniane patyczki. Bakłażana kroimy w półplasterki i posypujemy solą, a gdy puści sok, odsączamy go na papierowym ręczniku.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://befitbestrong.pl/grillowane-szaszlyki-warzywne-i-boczniaki-w-sosie-bbq-fit/