Bezglutenowe pancakes

Anna
Śniadania
23.02.2020 9:48
Bezglutenowe pancakes

Składniki: (Przepis na ok.20-30 placuszków) - 2 szklanki mąki migdałowej, - ok. 1,5 szklanki mleka lub więcej, - 1/2 kostki masła, - 2 jajka, - 3 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia, - ok. 3 łyżki cukru (do smaku, gdyż syrop klonowy i owoce są słodkie), - szczypta soli, - dodatki: syrop klonowy, jogurt, prażone płatki migdałowe owoce (np. truskawka). Na rozgrzaną patelnie (bez oleju!) wylewamy 2-3 czubate łyżki ciasta (użyłam małej chochli do sosu - niecała chochla na 1 pancakes). Smażymy po ok. pół minuty (lub mniej) do ładnego zarumienienia, odwracamy na drugą stronę, smażymy jeszcze dosłownie chwilę. Do smażenia użyłam małej patelni z Ikea średnicy ok. 12-14 cm. Wszystko łączymy, mieszamy powoli łyżką lub na niskich obrotach mikserem - do uzyskania jednolitej masy.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://anamarisworld.blogspot.com/2020/02/bezglutenowe-pancakes.html