Pokroić galaretkę w kostkę śmietanę kremówkę ubić na sztywno owoc kiwano przekroić wzdłuż na pół i wybrać łyżeczką nasionka na dno pucharków wyłożyć kolejno galaretkę, ubitą śmietanę i pestki kiwano SMACZNEGO ! Kiwano, ogórek kiwano (Cucumis metulifer) zwany także ogórkiem kolczastym to tropikalny owoc, który przywędrował do nas z Afryki. Zjedliśmy kiwano łyżeczką prosto ze skorupki, a następny owoc wylądował w dzisiejszym deserze. 1 owoc kiwano1 galaretka cytrynowa150-200 ml śmietany kremówki1 łyżeczka cukru/ksylitolu (zmielonego na mączkę)Przygotowanie: Zatem spożywanie kiwano jest bardzo dobrym sposobem, aby regulować gospodarkę mineralną organizmu. Obfituje również w liczne składniki mineralne, takie jak: wapń, żelazo, fosfor, magnez, potas, sód, miedź, mangan. Ma podobno smak kiwi i banana, ja tego nie wyczuwam, jest jednak bardzo orzeźwiający. galaretkę przygotować wg przepisu na opakowaniu.