Roladki z grillowanej cukinii z serkiem i słonecznikiem

Ewelina
Przekąski
28.01.2020 17:28
Roladki z grillowanej cukinii z serkiem i słonecznikiem
  • Czas przygotowania: 10 min

Składniki

Składniki na 14 roladek:

2 sztuki cukinii
sól

Nadzienie

150 gram gęstego serka śmietankowy (np. Mój Ulubiony, Philadelphia, Almette)
pół słonecznika lub orzeszków pini
1 łyżeczki chrzanu
sól
pieprz

Przepis

Cukinie dokładnie myjemy, następnie za pomocą obieraczki lub noża, kroimy wzdłuż ją na cienkie plastry (grubość około 2 mm).
Tak przygotowane plastry cukinii wykładamy na patelnię grillową i podsmażamy przez chwilkę z obu stron ( około 30 sekund na każdą stronę).
W trakcie smażenia delikatnie solimy i odstawiamy do ostudzenia.

W międzyczasie przygotowujemy nadzienie, czyli słonecznik prażymy na patelni, studzimi, a następnie dodajemy do
serka wraz z chrzanem oraz przyprawami. Tak przygotowane składniki blendujemy.
Na koniec każdego płatu grillowanej cukinii dodajemy farsz i zwijamy w roladę.
I gotowe!

Zostań z nami
Pobierz naszą aplikację mobilną