- Czas przygotowania: 10 min
Składniki
Składniki na 14 roladek:
2 sztuki cukinii
sól
Nadzienie
150 gram gęstego serka śmietankowy (np. Mój Ulubiony, Philadelphia, Almette)
pół słonecznika lub orzeszków pini
1 łyżeczki chrzanu
sól
pieprz
Przepis
Cukinie dokładnie myjemy, następnie za pomocą obieraczki lub noża, kroimy wzdłuż ją na cienkie plastry (grubość około 2 mm).
Tak przygotowane plastry cukinii wykładamy na patelnię grillową i podsmażamy przez chwilkę z obu stron ( około 30 sekund na każdą stronę).
W trakcie smażenia delikatnie solimy i odstawiamy do ostudzenia.
W międzyczasie przygotowujemy nadzienie, czyli słonecznik prażymy na patelni, studzimi, a następnie dodajemy do
serka wraz z chrzanem oraz przyprawami. Tak przygotowane składniki blendujemy.
Na koniec każdego płatu grillowanej cukinii dodajemy farsz i zwijamy w roladę.
I gotowe!