Trufle z ciecierzycy

Anna
Desery
28.01.2020 12:33
Trufle z ciecierzycy

Składniki: 1 puszka ciecierzycy (200 g) 5 łyżek syropu z agawy (bądź miodu) 2 łyżki rodzynek 60 g oleju kokosowego 2 łyżki kakao (plus 100 g do dekoracji) 2 łyżki suszonych śliwek 100 g gorzkiej czekolady Opis Trufle z ciecierzycy: Trufle z ciecierzycy to świetny deser, który nie wymaga pieczenia. Zapewne wielu z Was na samą myśl o ciecierzycy w deserze ucieknie gdzie pieprz rośnie. Polecamy Wam również nasze inne przepisy na walentynki oraz przepisy na ciasta bez pieczenia. Po tym czasie z gotowej masy formujemy w dłoniach kulki o średnicy 1,5-2 cm. Przygotujcie dla niej/niego te trufle, a wieczór stanie się jeszcze przyjemniejszy i z pewnością złapiecie ogromnego plusa. Następnie gotowe trufle obtaczamy kolejno w roztopionej czekoladzie oraz w kakao. Opis przygotowania: Do wysokiego naczynia dodajemy ciecierzycę, kakao, syrop z agawy oraz olej kokosowy. Oczywiście powiedziałam, że są to trufle, ale nie mówiłam co jest ich głównym składnikiem.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://foodmagazine.pl/trufle-z-ciecierzycy/