czas przygotowania: ok. 10 minut (+15 minut pieczenia) koszt: ok. 2.30 zł Składniki: 70 g mąki bezglutenowej (lub pszennej) 25 g bardzo drobno mielonych migdałów (lub mąki migdałowych) 10 g erytrytolu lub cukru 1 łyżka octu jabłkowego 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 70 ml mleka roślinnego 10 g jogurtu roślinnego Wykonanie: American cookies 4 cookies (420 kcal) time of preparation: 10 minut (+15 minutes of baking) Ingredients: 70 g gluten-free (or wheat) flour 25 g very finely ground almonds (or almond flour) 10 g erythritol or sugar 1 tablespoon apple cider vinegar 1/2 teaspoon baking powder 70 ml plantbased milk 10 g plantbased yogurt Instructions: Mix all ingredients thoroughly and knead the dough. Ja bardzo lubię takie szybkie wypieki. Amerykańskie ciasteczka 4 ciasteczka (ok. 420 kcal) Dzielimy na 4 części, z których formujemy kulki, które następnie rozpłaszczamy dłonią na papierze do pieczenia. Dzisiaj na śniadanie sprawdzą się bezglutenowe amerykańskie ciasteczka, które są delikatne, idealnie kruche i bardzo proste w przygotowaniu!