Dynia faszerowana kaszą pęczak 2 porcje (1 ma ok. 460 kcal) czas przygotowania: ok. 15 minut (+45 minut gotowania) koszt: ok. 4.70 zł za porcję Składniki: 1 mała dynia piżmowa 100 g Trendy Lunch (zimowa edycja) 200 g przecieru pomidorowego 1 cebula 1 ząbek czosnku 20 g oliwy 2 łyżki sosu balsamicznego 10 g orzechów pekan 10 g suszonej żurawiny 1 łyżka płatków drożdżowych sól i pieprz do smaku Wykonanie: Dynię kroimy na pół i wycinamy miąższ (kroimy na mniejsze kawałki). Pumpkin stuffed with pearl barley 2 servings (1 has 460 kcal) time of preparation: 15 minutes (+45 minutes of cooking) Ingredients: 1 small butternut squash 100 g Trendy Lunch (winter edition) or pearl barley with dried herbs and mushrooms 200 g tomato puree 1 onion 1 clove of garlic 20 g of oil 2 tbsp balsamic sauce 10 g pecan nuts 10 g dried cranberries 1 tablespoon of yeast flakes salt and pepper to taste Instructions: Cut the pumpkin in half and take out the pulp (cut into smaller pieces). Obecnie możecie znaleźć w sklepach zimową, świąteczną edycję Trendy Lunch od firmy Melvit, która zawiera doskonałe połączenie kaszy pęczak, kapusty, grzybów leśnych i kminku! Trendy Lunch gotujemy z dodatkiem 400 ml wody (ok. 15 minut). Wykładamy do wydrążonych dyni i zapiekamy w 190 stopniach ok. 30 minut. Cook pearl burley with the addition of 400 ml of water (for about 15 minutes).