Sałatka ryżowa z szynką i serem

Katarzyna
Sałatki
21.12.2019 16:26
Sałatka ryżowa z szynką i serem

Z okazji zbliżających się coraz szybszym krokiem świąt przygotowałam dzisiaj dla Was propozycję na pyszną sałatkę, która idealnie sprawdzi się na taką właśnie okazję (i nie tylko). ▪ 2 łyżki majonezu ▪ 1 mały jogurt naturalny ▪ sól, pieprz do smaku Przygotowanie: 1. Ryż gotujemy i studzimy. Co najistotniejsze w moim daniu jest oczywiście to, że je nieco odchudziłam, tzn zamiast pół słoika majonezu dałam mały jogurt i tylko niespełna 2 łyżki majonezu dla smaku. ▪ 1 puszka kukurydzy ▪ 1 puszka groszku ▪ 1 słoik papryki konserwowej I tym razem postawiłam na ten standard, z tym że fasolkę zamieniam na paprykę konserwową własnej roboty. Nie zaprzestali tylko na tym i w gamie produktów znajdziemy też płatki czy słonecznik łuskany, wszystko pochodzenia ekologicznego. Z dodatkiem ryżu najecie się taką sałatką do syta, szynka i ser uzupełniają białko no i na koniec warzywa. Chleb żytni LINK , koktajl malinowy z płatkami LINK , pieczona owsianka z truskawkami LINK Marka Polskie Młyny czerpie z doświadczeń ponad 100-letniej tradycji. Zapraszam Was oczywiście na ich strony i do zapoznania się z naprawdę godną polecenia gamą produktów. ▪ 300 g sera żółtego ▪ 100 g ryżu (ja użyłam brązowy POLSKIE MŁYNY) Dzięki temu wszystkie smaki dobrze się połączą i gwarantuję że będzie o wiele smaczniejsza niż taka zaraz po zrobieniu. Taką sałatkę można jeść od razu po przyrządzeniu, jednak zalecam aby postała parę godzin w lodówce. 2. Wszystkie składniki wrzucamy do większej miski lub garnka, dodajemy majonez i jogurt z przyprawami.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://www.zdrowo-i-aktywnie.pl/2019/12/saatka-ryzowa-z-szynka-i-serem.html