Rolada szpinakowa

Anna
Przekąski
21.12.2019 14:33
Rolada szpinakowa

Składniki na wypełnienie rolady 200-300 g łososia wędzonego na zimno w plastrach 250 g kremowego serka typu Philadelphia siekane zioła: koperek i pietruszka Jeśli szukasz też innych szybkich i tanich przekąsek na imprezę, to polecam Ci zrobić też bardzo popularne i pyszne roladki z tortilli z szynką i serem. Białka zaś ubij osobno z solą na sztywno i na koniec delikatnie wmieszaj je szpatułką w zieloną masę. Możesz też użyć serka smakowego np. z dodatkiem chrzanu, bądź wmieszać łyżkę chrzanu w serek przed wyłożeniem go na ciasto. Rolada szpinakowa z łososiem i serkiem to najlepsza przystawka z łososia wędzonego na zimno. Przygotuj blachę z piekarnika (szufladę wyjmowaną) lub dużą blachę, która wypełni całą szufladę w piekarniku. Polecam zatem zmiksować wszystkie składniki na gładko z wyjątkiem białek. Z dodatkiem chrzanu warto podać ją również na Wielkanocny stół. Blachę umieść na środkowej półce, w piekarniku nagrzanym do 170 stopni - grzanie góra/dół. Liczba porcji: średnica 12 mm, długość 40 cm Składniki na omlet pieczony 4 średnie jajka pół szklanki mleka Rolada szpinakowa to pyszny i szybkie do zrobienia danie ze szpinakiem, wędzonym na zimno łososiem i kremowym serkiem. Papier z omletem zdejmij na blat. Do zmiksowanej masy szpinakowej dodaj też przesianą mąkę i całość jeszcze raz zmiksuj na gładko. Jeszcze ciepłe ciasto zwiń w rulon razem z papierem. 4 czubate łyżki mąki pszennej - 100 g 150 g szpinaku np. świeżego baby szczypta soli płaska łyżeczka cukru Ciasto omletowe wyłóż na całą powierzchnię blaszki. Wyłącz piekarnik i otwórz lekko drzwiczki na kilka minut. Rób to powoli i ostrożnie, ponieważ podczas zwijania rolady musisz jednocześnie zdejmować z niej papier.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://aniagotuje.pl/przepis/rolada-szpinakowa-z-lososiem-i-kremowym-serkiem