▪ 1 kg twarogu▪ 260 g śmietanki kokosowej lub 30%▪ 5 łyżek żelatyny + 450 ml wody▪ ok. 1 kg truskawek▪ dosładzamy wedle uznania (ja dałam pół szklanki słodzika)1. ▪ 100 g daktyli▪ 150 g płatków jaglanych▪ 2 łyżki kakao▪ 3 łyżki masła orzechowego (lub zwykle masło) Wykończenie sernika możecie zrobić na dwa sposoby: taki jak ja, czyli tylko ułożyć owoce lub zalać je dodatkowo jeszcze galaretką. Słodko słony spód z daktyli i masła orzechowego połączony z twarogiem i soczystą truskawką na prawdę zachwyca smakiem. Wybór należy do Was, ja tym razem postawiłam na proste wykończenie i nie zakłócaniem smaku dodatkowo jeszcze galaretką. Na wierzch układamy połówki owoców i wstawiamy do lodówki najlepiej na całą noc. W przypadku spodu, jeśli nie macie płatków jaglanych możecie użyć inne jakie posiadacie np. owsiane. Połowę truskawek zostawiamy w całości a drugą część kroimy na pół.3. 4. Na spód formy układamy truskawki w całości.