Przepis na dużą blachę 25x36cm ciasto 2 szklanki mąki 1 szklanka cukru 3 łyżki kakao 200g masła 2 łyżeczki proszku do pieczenia 4 jajka Masa serowa 1kg sera białego z wiaderka 4 jajka 1 szklanka + 2 łyżki cukru pół kostki masła budyń śmietankowy 2 łyżki cukru waniliowego Ciasto: do garnka wkładamy masło, wsypujemy cukier, kakao dodajemy 5-6 łyżek wody i gotujemy wszystko ok 5 minut. Na końcu stopniowo dodajemy pianę z białek i delikatnie łączymy z serem. Wszystko razem miksujemy na koniec dodając pianę z białek. Żółtka z cukrem i cukrem waniliowym ucieramy na puszystą masę. Podczas pieczenia przemieszałam sobie trochę łyżką wszystko w piekarniku, żeby powstały esy floresy. Pieczemy ok 60 minut w nagrzanym piekarniku w temperaturze 170 C. Cały czas ucierając dodajemy stopniowo masło miksujemy, aż składniki się połączą. Do formy z ciastem wykładamy masę serową.