Makaron ryżowy smażony z krewetkami Stir-fry z krewetkami i makaronem ryżowym najlepszy przepis na krewetki pomysł na szybki obiad stir-fry z krewetkami Makaron ryżowy smażony z krewetkami 200 g makaronu ryżowego 200 g krewetek obranych z pancerzy, mogą być mrożone na tacce np z Lidla, 2 - 3 ząbki czosnku 1 papryczka chili drobno posiekana garść orzechów nerkowca sok z połowy limonki, 2 łyżki ulubionego sosu sojowego klarowane masło lub olej kokosowy lub oliwa do smażenia sól, pieprz i mielone chili do smaku natka pietruszki lub posiekany szczypior do dekoracji opcjonalnie kiełki fasoli mung Makaron ryżowy smażony z krewetkami - przepis Makaron ryżowy smażony z krewetkami Makaron ryżowy smażony z krewetkami można podać zarówno na wystawną kolację, jak i szybki obiad dla całej rodziny. Makaron ryżowy smażony z krewetkami - Cztery FajeryKrewetki z makaronem ryżowym są stosunkowo nisko kaloryczne i zawierają mnóstwo cennych składników w tym duże ilości łatwo przyswajalnego białka oraz witamin B12, B6, niacyny i witaminy E. Japoński sos Yakisoba do makaronu smażonego oraz wiele produktów do dań kuchni azjatyckiej można znaleźć w sklepie Kuchnie Świata Makaron gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu, hartujemy zimną wodą i odsączamy na sicie. Na dużej patelni lub w woku rozgrzewamy masło, dodajemy drobno posiekany czosnek i podsmażamy przez około 1 minutę, dodajemy papryczkę chili i orzechy nerkowca i smażymy kolejną minutę uważając aby nie przypalić czosnku. Makaron ryżowy możecie zastąpić makaronem sojowym lub pszennym, a zamiast tradycyjnego sosu sojowego dodać japoński sos Yakisoba do makaronu smażonego i swoje ulubione dodatki np. kiełki lub warzywa.