English version Chicken baked with pumpkin and bell pepper (4 servings) Ingredients: 4 chicken legs 300 g pumpkin, peeled, deseeded and diced 1 bell pepper, deseeded and diced 100 g sausage, sliced 400 ml chicken stock 150 ml tomato passata 1 onion, chopped 3 garlic cloves, crushed 3 bay leaves 4-5 dried all spice berries 1 tbsp paprika salt, pepper and sugar to taste oil for frying Preparation: Preheat the oven to 180°C. Heat a pan with some oil and cook the chicken for about 7-8 minutes on each side. Składniki: 4 udka z kurczaka 300 g dyni, obranej i pokrojonej w kostkę 1 papryka, pokrojona w kostkę 100 g kiełbasy, pokrojonej w plasterki 400 ml bulionu drobiowego 150 ml passaty pomidorowej 1 cebula, pokrojonej w kostkę 3 ząbki czosnku, przeciśnięte przez praskę 3 liście laurowe 4-5 ziarenek ziela angielskiego 1 łyżka mielonej papryki słodkiej sól, pieprz i cukier do smaku olej do smażenia Przygotowanie: Włącz piekarnik i ustaw go na 180 °C. Rozgrzej większą patelnię z odrobiną oleju, włóż kurczaka i obsmaż z każdej strony do ładnego zarumienienia przez 7-8 minut i przełóż je do naczynia żaroodpornego. Dziś proponuję udka z kurczaka zapieczone w sosie pomidorowym z dynią, papryką i kiełbasą. Jesień w pełni, nadszedł więc czas na rozgrzewające dania z dynią w roli głównej:) Add the chicken stock and tomatoes and cook for about 20 minutes. Season with salt, pepper and sugar to taste and transfer into baking dish with chicken legs. To the same pan add the onion, garlic, pepper, sausage, pumpkin and spices and cook, stirring form time to time, for about 10 minutes. Do tej samej patelni dodaj cebulę, czosnek, paprykę, kiełbasę, dynię i przyprawy i smaż, mieszając od czasu do czasu, przez około 10 minut.