Składniki: - 1 kg twarogu półtłustego - 1 szkl cukru - 1 łyżka cukru z wanilią - 6 jajek - 2 budynie śmietankowe - 1,5 szkl mleka 3,2% - 1,5 szkl suszonego mleka - 50 g rodzynek - mąka do oprószenia - herbatniki Składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Na dnie ułożyć herbatniki wylać połowę masy serowej, rozsypać rodzynki i wylać resztę masy serowej. Cały czas miksując na przemiennie wlewać wolnym strumieniem mleko i dodawać porcjami mleko w proszku. Żółtka i cukier waniliowy zmiksować dodawać porcjami twaróg i miksować na wolnych obrotach pod koniec wsypać proszek budyniowy. Już od dawna nie tylko do pieczenia ale i do sprzątania używam produktów firmy Stella. Włożyć do piekarnika nagrzanego na 180 stopni góra-dół i piec 60 minut.