śmietanki 30% 250 g. serka mascarpone 1 łyżka cukru waniliowego (miałam swojski) 1 łyżka żelatyny 1/4 szklanki wody Galaretka: 3 galaretki wiśniowe 4 szklanki gorącej wody 1 duży słoik wiśni w komplecie Składniki: Biszkopt: 4 jajka 5 łyżek cukru 5 łyżek mąki tortowej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia Masa śmietanowa: 500 ml. Na zimny biszkopt, wylać tężejącą galaretkę z wiśniami. Do zimnej galaretki, dodać odcedzone na sitku wiśnie. Gotową masę śmietanową, wyłożyć na ciasto z galaretką. Dodatkowo: 1 tabliczka czekolady gorzkiej Wykonanie: Białka ubić z cukrem, dodać żółtka. Wylać na prostokątną blaszkę, wyłożoną papierem do pieczenia. Na koniec, dodać wystudzoną żelatynę. Wstawić ponownie do lodówki na kilka godzin. Zmiksować chwilę, na najniższych obrotach miksera. Na koniec, przemieszać od spodu łyżką. Biszkopt, galaretka wiśniowa z wiśniami, bita śmietana i utarta czekolada. Czekoladę zetrzeć na tarce o drobnych oczkach.