cukru łyżeczka proszku do pieczenia garść wiórek kokosowych szczypta soli krem: 200 ml mleka 200 ml mleka kokosowego 2 czubate łyżki maki ziemniaczanej 2 płaskie łyżki maki pszennej 1 cukier waniliowy 0,5 szklanki cukru 150 g masła 100 g wiórek kokosowych 3 łyżki malibu (chlusnęłam na oko ale na pewno było więcej) ciasto: w miseczce mieszamy jajko,mleko, mleczko kokosowe i olej. Następnie rozcieramy dobrze masło i nadal ucierając dodajemy po łyżce budyniu oraz malibu, dokładnie miksujemy, na końcu dodajemy wiórki, i mieszamy łyżką. p.s A jutro mija 11 lat odkąd założyłam bloga z tej okazji dziękuję wszystkim za odwiedziny i komentarze... ciasto: 1 jajko2 szklanki mąki 0,5szkl. mleka 0,5 szkl mleczka kokosowego 1/2 szkl. oleju 1/2 szkl. Do gotującego się mleka dodajemy mleko z mąką i gotujemy budyń; studzimy. Do drugiej miski przesiewamy mąkę , proszek i sól oraz dodajemy cukier i wiórki kokosowe.