U mnie podane z masłem orzechowym, owocami i serkiem homogenizowanym naturalnym. Przepisy na naleśniki, które znajdziesz na blogu Bezglutenowe naleśniki owsiane Składniki na 8-10 sztuk 100g mąki owsianej bez glutenu 50g skrobi kukurydzianej 50g skrobi ziemniaczanej 3 duże jajka 400-500 ml mleka w temperaturze pokojowej (może być również mleko roślinne) szczypta soli do podanie np dżem, ser, masło orzechowe, owoce… PRZYGOTOWANIE Do miski wsypać mąki, szczyptę soli i wbić 3 jajka. Ja, nie lubię, kiedy naleśniki są z wierzchu tłuste, dlatego w moich przepisach najczęściej brak np masła czy innego oleju. im więcej mleka, tym ciasto rzadsze a naleśniki cieńsze, które trochę gorzej się przewraca, gdyż są delikatniejsze. Następnego dnia bezglutenowe naleśniki owsiane są również dobre, ale przed podaniem radzę je podgrzać, gdyż zwijane mogą popękać. Przed każdym naleśnikiem ciasto dokładnie wymieszać, ponieważ mąka osadza się na dnie.