Czas przygotowania: 20 minut Składniki: 1 łyżeczka drobno posiekanego imbiru 2 ząbki posiekanego czosnku 1 dymka pokrojona w talarki 1 marchewka pokrojona w słupki garść ugotowanej zielonej fasolki szparagowej 1 mała pak choi pokrojona w paski 1 łyżka sezamu olej do smażenia 1 łyżeczka oleju sezamowego pieprz sos sojowy 1 porcja makaronu soba Wykonanie: W dzisiejszych czasach, kiedy to większa część dnia spędzamy poza domem, dobrze jest w tym czasie zjeść coś zdrowego i ciepłego, zamiast pochłonięcia na szybko jakiegoś fast foodu. To jest wersja bez mięsa, bo ostatnimi czasy rzadziej pojawia się ono na moim talerzu, ale mięsożercy oczywiście mogą tutaj dorzucić kawałek kurczaka czy wieprzowiny. Smażymy 2-3 minuty, a następnie dokładnie mieszamy z makaronem i smażymy jeszcze przez chwilę, a na koniec skrapiamy olejem sezamowym. Dziś zapraszam Was na warzywne stir fry z makaronem soba.