Składniki na owsiankę (3 porcje): 1 szklanka płatków owsianych górskich 1 szklanka mleka 1 łyżka ekstraktu waniliowego 1 jajko 1/3 szklanki orzechów (np. włoskie i migdały) szczypta soli morskiej 1 łyżka miodu 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia (opcjonalnie) Składniki na jabłkowe nadzienie: 2 duże jabłka 1 łyżka miodu 1/2 szklanki żurawiny/owoców goji/rodzynek wg upodobań 1 łyżka mąki ziemniaczanej lub kukurydzianej 3/4 łyżeczki cynamonu mała szczypta gałki muszkatołowej 1/3 szklanki wody Dodatki możecie modyfikować wg własnych upodobań, więc liczba kombinacji jest ogromna i trudno się znudzić : ) Całość przygotowuję zazwyczaj wieczorem, wkładam na noc do lodówki, a rano zapiekam i rozkoszuję się pysznym śniadaniem ; ) Polecam!! Na blogu znajdziecie już kilka zapiekanych owsianek, dzisiejsza wersja, dzięki dodatkowi miodu jest trochę słodsza, więc idealnie sprawdzi się również w formie deseru.