Składniki jakie będą nam potrzebne: – 1 szklanka mleka kokosowego – 1 szklanka mleka migdałowego – ½ łyżeczki mielonego cynamonu – ½ łyżeczki esencji z wanilii – troszeczkę pieprzu cayenne – troszeczkę gałki muszkatołowej – ¼ łyżeczki soli himalajskiej – 140 g gorzkiej czekolady wegańskiej Składniki jakie znajdziemy w gorzkiej czekoladzie: niacyna – dzięki niej uwalniana jest energia zawarta w pokarmie, flawonoidy – podnosi odporność naszego organizmu i reguluje skurcze mięśni, teobromina – działa jak środek moczopędny, pobudza organizm, fenyloetyloamina -są to endorfiny, poprawiają nasz nastrój. Oto przepyszna gorąca, wegańska czekolada domowej roboty, która jest o wiele lepsza i zdrowsza niż jakakolwiek mieszanka pakowana w pudełka, którą znajdziemy w sklepie. węglowodany – dostarczają nam energię, magnez – niski poziom magnezu powoduje szybsze męczenie się naszego organizmu. W razie gdy czekolada jest mało słodka możemy dodać troszkę słodzidła, a dla osób co wolą bardziej wyrazisty smak dodajemy więcej pieprzu cayenne. Zrobienie wegańskiej czekolady od podstaw jest praktycznie natychmiastowe, wystarczy połączyć ze sobą mleko, czekoladę, przyprawy, podgrzać i po krótkiej chwili cieszymy się pysznym czekoladowy napojem. Bogata, kremowa gorąca czekolada jest idealnym sposobem by rozgrzać się przed nadciągającą jesienią. Domowa gorąca czekolada do picia, która rozgorzeje nasze ciała w chłodne dni. Więcej moich fotografii o lepszej jakości można znaleźć na ShutterStock Wegańska gorąca czekolada do picia. Witamina E występująca w mleku jest silnym przeciwutleniaczem, który zwalcza wolne rodniki, wspiera również układ odpornościowy i dba o młody wygląd. Gdy czekolada całkowicie się rozpuści dodajemy esencję z wanilii. Gorzka czekolada ma wykwintny, cierpki smak i wspaniale wpływa na poprawę naszego humoru. Mleko migdałowe ma charakterystyczny lekko orzechowy posmak, dlatego świetnie nadaje się do porannej owsianki lub kawki.