Czekoladowe muffinki z kremem karmelowym i jeżykami

Picante-
Ciasta
01.10.2019 12:52
Czekoladowe muffinki z kremem karmelowym i jeżykami

Składniki: Muffinki: - 150 g masła - 120 g cukru - 320 g mąki - 2 jajka - 150 ml mleka - 100 g czekolady deserowej 60% Goplana - 1 czubata łyżka kakao - 1 łyżeczka proszku do pieczenia - 1 łyżeczka sody oczyszczonej - Około 12 sztuk cukierków Toffino Goplana - 200 g serka mascarpone - 300 ml śmietany kremówki - 4 łyżki masy kajmakowej - Opakowanie ciasteczek Jeżyki marki Goplana Wykonanie: Masło rozpuszczamy, studzimy. Razem z marką Goplana przygotowałam dla Was przepis na cudowne, obłędnie czekoladowe muffinki z nadzieniem z cukierków Toffino, kremem karmelowym i Jeżykami. Marka ma dla Was konkurs Let’s Bake! w którym do wygrania są bardzo atrakcyjne nagrody (co tydzień mikser planetarny SMEG, a trzy razy w tygodniu voucher do sklepu DUKA o wartości 500zł). Wystarczy przygotować przepis z użyciem produktów marki Goplana, sfotografować i przesłać zgłoszenie przez formularz, który znajduje się na stronie: Jesienna aura nastraja na domowe wypieki, zwłaszcza wypieki z czekoladą! Konkurs trwa do 7 października, także nie zwlekajcie, bo to już ostatnia szansa na wygraną :-) Jajka wbijamy do miski, dodajemy do nich cukier, mieszamy rózgą kuchenną około 3 minuty. Mąkę przesiewamy, dodajemy do niej kakao, proszek do pieczenia, sodę i wszystko dobrze mieszamy. Czekoladę także rozpuszczamy (w kąpieli wodnej lub mikrofalówce) i studzimy.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://picante-jalapeno.blogspot.com/2019/10/czekoladowe-muffinki-z-kremem.html