Składniki jakie będą nam potrzebne: – 3 brzoskwinie – 1 szklanka soku z cytryny – 1 limonka – 4 szklanki wody – ¾ szklanki cukru Brzoskwinie kroimy drobno i pozbywamy się pestek. Do dzbanka wlewamy pozostałe 2 szklanki wody, sok z cytryn i brzoskwinie z wodą, w której się gotowały. Są ratunkiem dla osób cierpiących na zaparcia, ponieważ zawierają sporo błonnika i mają lekkie właściwości przeczyszczające i moczopędne. Lemoniada ta powstaje z naturalnych składników, bez dodatku koncentratów, ulepszaczy smaku i reszty chemii, tylko woda, cytryna i brzoskwinia. Duża zawartość selenu w brzoskwini sprawia, że może być naturalną ochroną przed nowotworem, tylko trzeba ją systematycznie jeść. Brzoskwinie poprawiają nasza odporność, dodają energii, dlatego zalecane są dla sportowców i osób prowadzących aktywny tryb życia. Zalecane są dla osób z wysokim cholesterolem i nadciśnieniem. Zmniejszamy ogień na najmniejszy i gotujemy na małym ogniu przez ok 10 minut. Systematyczne jedzenie tego owocu sprawi, że oczyści nasz organizm z toksyn. Go garnka wlewamy 2 szklanki wody, wkładamy posiekane brzoskwinie i wsypujemy cukier. Ciepły majowy dzień, relaks na huśtawce, ciekawa książka i szklanka wspaniałej brzoskwiniowej lemoniady. Brzoskwinie są słodkie, soczyste, delikatne aksamitne, o wspaniałym kolorze zachęcają do zjedzenia. Więcej moich fotografii o lepszej jakości można znaleźć na ShutterStock Przepadam za brzoskwiniami, wiec to chyba nic dziwnego, że brzoskwiniowy napój będzie również moim ulubionym.