Sok z marchewki, jabłka i imbiru

Joanna
Koktajle
14.09.2019 21:21
Sok z marchewki, jabłka i imbiru

Imbir posiada następujące właściwości lecznicze: – przeciwbólowe, przeciwzapalne, przeciwgorączkowe, – przeciwwymiotne, – obniżające cholesterol i ciśnienie krwi, – ułatwiające trawienie, – przyśpieszające przemianę materii, dzięki czemu szybciej spalamy tłuszcze i węglowodany, – rozgrzewające, – przeciwobrzękowe, – bakteriobójcze (używany do konserwowania żywności), – łagodzące bóle menstruacyjne, – zwiększające koncentrację i wydajność umysłową, ponieważ poprawia ukrwienie mózgu, – zwiększające odporność organizmu. Składniki: – 4 marchewki, – 3 jabłka, – kawałeczek korzenia imbiru. Jabłka zawierają takie witaminy jak: C, A, B1, B2, PP, dostarcza również takich minerałów jak potas i żelazo, w swoim składzie ma dużo błonnika roślinnego, a także pektynę (mieszanina węglowodanów występująca w ścianach komórkowych roślin).

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://www.zdrowystyljoanny.pl/sok-z-marchewki-jablka-i-imbiru/